Wydawnictwa 2013

uprawa-rabarbaru-dla-przetworstwa   „Uprawa rabarbaru dla przetwórstwa”

Autorzy: dr Maria Rogowska, Piotr Borczyński

Broszura opisuje technologię uprawy rabarbaru dla przetwórstwa: wymagania glebowe i klimatyczne, sposoby rozmnażania, zabiegi pielęgnacyjne w okresie wegetacji, ochronę przed chwastami, choroby i szkodniki i sposoby ich zwalczania, zbiór i przygotowanie do sprzedaży.

32 str.

Dostępność – 160 egz.

dynia-smaczna-i-zdrowa   „Dynia smaczna i zdrowa”

Autorzy: Laura Maciejewska, Piotr Borczyński, panie ze stowarzyszenia KGW z powiatu lipnowskiego

Broszura podaje informacje nt. uprawy dyni oraz zawiera wiele przepisów na potrawy, ciasta i przetwory przygotowane na bazie dyni. Jest bogato ilustrowana.

28 str.

Dostępność – 250 egz.

raport-z-dzialalnosci-kpodr-za-2012-r   „Raport z działalności Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego za 2012 r.”

Opracowanie zbiorowe pokazujące główne działania Ośrodka w 2012 r., które były ukierunkowane na wzrost konkurencyjności gospodarstw, wspieranie rolników w pozyskaniu środków unijnych, działania związane z wielofunkcyjnym, zrównoważonym rozwojem obszarów wiejskich, rozwój przedsiębiorczości na wsi, działania związane z reorientacją zawodowa rolników i mieszkańców wsi.

56 str.

Dostępność – 10 egz.

 

image_pdfimage_print