Krajowe i unijne systemy jakości żywności

wto10gru10:00wto11:30Krajowe i unijne systemy jakości żywnościSZKOLENIE ONLINE

Szczegóły wydarzenia

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie

zaprasza na szkolenie online pn.

Krajowe i unijne systemy jakości żywności

które odbędzie się na platformie edukacyjnej ClickMeeting

Szkolenie skierowane jest głównie do rolników i mieszkańców obszarów wiejskich planujących przystąpić do systemów jakości żywności.

ZAPRASZAMY!

10 grudnia 2024 r., godz. 10:00-11:30

Rejestracja na szkolenie: 
 
https://kpodr.clickmeeting.com/krajowe-i-unijne-systemy-jakosci-zywnosci/register

Zapisy trwają do 9.12.2024 r.

Program:

10:00-10:15

               Otwarcie szkolenia i powitanie uczestników.

                Dyrektor WIJHARS Waldemar Sieńko, Przedstawiciel KPODR w Minikowie

 10:15-11:30

  1. Systemy jakości żywności
  2. Krajowe systemy jakości żywności

    1. „Jakość Tradycja”
    2. Integrowana Produkcja
    3. Systemy jakości żywności dla produktów mięsnych

      1. Quality Meat Program (QMP)
      2. System Jakości Wieprzowiny PQS (Pork Quality System)
      3. System Gwarantowanej Jakości Żywności (QAFP)
    4. „Poznaj Dobrą Żywność”
    5. „Polska Smakuje”
    6. Znak „Dziedzictwo kulinarne”
    7. Znak „Produkt Polski”

        3.    Europejskie systemy jakości żywności

  1. System ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych

    1. Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP)
    2. Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG)
    3. Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS)
  2. Rolnictwo Ekologiczne

4.            Podsumowanie   
               mgr inż. Marta Knop, mgr Aleksandra Benedict
               Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Osoba do kontaktu:
Magdalena Kulus,
tel: 723-692-551,
e mail:
magdalena.kulus@kpodr.pl

 

 

 

Czas

10/12/2024 10:00 - 11:30(GMT+01:00)