SERY MIĘKKIE KROK PO KROKU
","location":[{"@type":"Place","name":"Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Centrum Transferu Wiedzy i Innowacji im. Leona Janty-Połczyńskiego w Minikowie","address":{"@type": "PostalAddress","streetAddress":"89-122 Minikowo"}}],"organizer":[{"@type":"Organization","name":"Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie"}]}
pią16maj10:00pią15:30SERY MIĘKKIE KROK PO KROKUKONFERENCJA BRANŻOWA - STACJONARNA DLA SEROWARÓW
Szczegóły wydarzenia
.
Szczegóły wydarzenia
![]() |
. |
![]() |
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie
oraz Fundacja Wpierania Serowarstwa Farmerskiego NA SERIO
Zapraszają na:
KONFERENCJĘ BRANŻOWĄ DLA SEROWARÓW
SERY MIĘKKIE KROK PO KROKU
16 maja 2025 r. 10:00 – 15:30
Centrum Transferu Wiedzy i Innowacji im. Leona Janty-Połczyńskiego w Minikowie
Program:
10:00 – 10:10
Przywitanie uczestników
10:10- 10:55
Prezentacja poradnika SER MIĘKKIE KROK PO KROKU
10:55- 11:40
Specyfika serów miękkich (jednoczesna regulacja ukwaszania i odsączania)
11:40- 12:00
Przerwa
12:00- 13:30
Typowe wady serów miękkich: przyczyny, sygnały ostrzegawcze i środki-zaradcze
13:30- 14:15
Przegląd trendów konsumenckich Polska – Francja – Świat
14:10- 15:30
Serowa „Klinika” (uczestnicy maja możliwość przyniesienia własnych serów z wadami aby omówić je z prelegentami)
Prelegenci:
Sebastien Roustel – autor poradnika „SERY MIĘKKIE KROK PO KROKU”
Arnaud Sperat-Czar – redaktor naczelny Profession Fromager
Informacji udziela:
Beata Chełminiak, tel. 52 386 72 13, 723 692545
beata.chelminiak@kpodr.pl
Rejestracja poprzez formularz obowiązkowy online poniżej: do 13 maja 2025
https://www.kpodr.pl/konferencje-branzowa-dla-serowarow-sery-miekkie-krok-po-kroku/
Czas
16/05/2025 10:00 - 15:30(GMT+00:00)
Miejsce
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Centrum Transferu Wiedzy i Innowacji im. Leona Janty-Połczyńskiego w Minikowie
89-122 Minikowo