KONKURS KULINARNY – III DZIEŃ
|
Konkurs kulinarny
Sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego
6 grudnia, Minikowo,
Centrum Dziedzictwa Kulinarnego
Drużyny:
Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie
Dominika Małkiewicz, Martyna Lemańska, Julia Rutkowska
Zespół Szkół nr 3 im. Bogdana Chełmickiego w Rypinie
Paulina Nowatkowska, Magdalena Szarszewska, Krystian Paradowski
Zespół Szkół Niepublicznych w Gąsawie
Roksana Batkowska, Monika Kaleta, Tomasz Kozakowski
Potrawy konkursowe
Zupa z kurczaka i warzyw
Danie główne
Pierś kurczaka faszerowana serem pleśniowym i pomidorami suszonymi
Makaron z pesto
Relacja, zdjęcia: Jarosław Domiński
Finały w piątek
Lista finalistów na stronie jutro rano (7 grudnia)