Konkurs pt. „Producent Bydła Mięsnego Roku 2022
PZPBM zaprasza do wzięcia udziału w konkursie
Producent Bydła Mięsnego Roku 2022
Uwaga: przyjmowanie zgłoszeń zostaje przedłużone do 20 listopada 2022 r.
Szanowni Państwo! Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich przystąpiło do organizacji kolejnej edycji Ogólnopolskiego Konkursu PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022.
Patronat honorowy Konkursu PBMR sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wystąpiliśmy o objęcie patronatem honorowym: – Dyrektora Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, – Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, – JM Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, – Dyrektora Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, – Dyrektora Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie. Patronat Medialny sprawuje wydawnictwo APRA Sp. z o. o. za pośrednictwem dwumiesięcznika „Hoduj z Głową Bydło” oraz multiportalu rolnego „Agropolska”. Partnerzy Konkursu PBMR: – Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, – Polska Federacja Rolna, – Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, – Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Rzeczypospolitej Polskiej, – Związek Polskie Mięso.
Terminarz Konkursu PBMR: – wysyłanie informacji o Konkursie i możliwości zgłaszania kandydatów do tytułu ,,PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022’’ do instytucji typujących – do 14 października 2022 r., – przyjmowanie zgłoszeń – do 28 października 2022 r., / uwaga: przedłużone do 20 listopada 2022 r. – wyłonienie finalistów Konkursu na podstawie analizy i oceny nadesłanych materiałów – listopad 2022 r., – rozstrzygnięcie Konkursu, opracowanie Wydawnictwa Okolicznościowego – listopad-grudzień 2022 r., – ogłoszenie wyników Konkursu podczas IX Forum Sektora Wołowiny – 26 stycznia 2023 r.
Cel Konkursu PBMR:
– Wyłonienie najlepszych producentów bydła mięsnego za rok 2022.
– Integrowanie środowiska hodowców bydła mięsnego i opasowego.
– Promowanie dobrych praktyk rolniczych i upowszechnianie wiedzy o opasie bydła i hodowli bydła ras mięsnych.
– Upowszechnianie wiedzy na temat znaczenia chowu i hodowli bydła dla bioróżnorodności i gospodarki narodowej.
– Promowanie rolnictwa zrównoważonego w odniesieniu do bydła.
Zapraszamy do udziału
Projekt sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego