Krajowe systemy jakości żywności – QMP & QAFP – możliwości dla beneficjentów Ekoschematu Dobrostan zwierząt

W Kujawsko-Pomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Minikowie 29.11.2024 odbyło się szkolenie hybrydowe pn. Krajowe systemy jakości żywności – QMP & QAFP – możliwości dla beneficjentów Ekoschematu Dobrostan zwierząt w Centrum Transferu Wiedzy i Innowacji.

Szkolenie cieszyło się dużym zainteresowaniem prelegentami byli: Sylwia Sikorska – Menadżer Projektu QMP, TÜV SÜD Polska Sp. z o.o.; Członek Komitetu Technicznego oraz Jolanta Ciechomska – Kierownik ds. Systemu QAFP Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego. Tematem były wymagania i korzyści uczestnictwa w systemach jakości żywności. Podczas szkolenia było wiele pytań, rolnicy widać są żywo zainteresowani zagadnieniami związanymi z systemami jakości i certyfikacją. W dyskusji brał udział oraz odpowiadał na pytania Tomasz Rasiński od 2014 roku związany z Polskim Zrzeszeniem Producentów Bydła Mięsnego, który aktualnie pełni funkcję wiceprezesa zarządu.

Poniżej dostępne są materiały szkoleniowe i zdjęcia ze spotkania.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział.

Prezentacje do pobrania:

PL_Prezentacja_QMP (1)
SYSTEM QAFP 29.11.2024

fot. Anna Mońko-Łanucha, Sylwia Sikowska