Produkcja wołowiny w zgodzie z naturą – nowy wymóg rynku?
Miło mi jako Państwa, zaprosić do udziału w III szkoleniu online pt. "Produkcja wołowiny w zgodzie z naturą – nowy wymóg rynku?". Myślę, iż Ci z Państwa którzy uczestniczyli w poprzednich częściach wiedzą już czego mogą się spodziewać, Ci zaś których nie było – przekonają się iż warto 🙂 W tej części, skupimy się na praktykach rolniczych. Będziemy przyglądać się temu co się dzieje w Europie, jak również spotkamy się z praktykami którzy na co dzień prowadzą gospodarstwa rolne stosując ciekawe systemy hodowli. Bardzo proszę o udostępnienie tej informacji wszystkim zainteresowanym.
Uczestnictwo w części III szkolenia wymaga rejestracji!
Link do formularza rejestracyjnego:
https://forms.gle/rQJjfuZuZepBX46z9
Szkolenie odbędzie się za pośrednictwem platformy zoom. Link do wykładów będzie wysyłany w dniu pierwszego wykładu na adresy mailowe podane w trakcie rejestracji. Trzecia część odbędzie się 30 listopada, 1 i 2 grudnia. W każdym z tych dni odbędzie się po jednym spotkaniu, trwającym ok. 1,5 godz. Wykłady rozpoczynamy o godzinie 18.30.
Poszczególne spotkania poprowadzą:
1. dr inż. Robert Borek (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – PIB w Puławach) – Praktyki agroekologiczne w wypasie bydła – przykłady z Europy
2. mgr inż. Marcin Wójcik (Stowarzyszenie Hodowców Bydła „Pastwisko”, Gospodarstwo Rolne „OIKOS”) – Wypas bydła na zadrzewionych pastwiskach, czyli sylvopastoralizm w praktyce
3. mgr inż. Grzegorz Ciechomski (Gospodarstwo Rolne La Fuente ) oraz mgr inż. Andrzej Majerski (Stowarzyszenie Hodowców Bydła „Pastwisko”, Gospodarstwo Rolne) – Wypas bydła w sadach tradycyjnych – przykłady z praktyki
Jednocześnie wszystkich chętnych zapraszam do grupy dyskusyjnej na fb: https://www.facebook.com/groups/385685952576567
Mam nadzieję, że wszelkie tematy których nie udało się poruszyć na szkoleniach znajdą tam swoje miejsce… Potraktujmy tą grupę jako miejsce wymiany informacji, przestrzeń otwartą nie tylko na dyskusję, ale i na dialog.
Wiele osób pytało o udostępnienie nagrań ze spotkań. Linki do wykładów na YouTube dostaniecie Państwo wraz z innymi materiałami ze szkoleń w późniejszym czasie.
Z najlepszymi pozdrowieniami,
Marcin Wójcik
Szkolenie sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego