Ważna informacja dla producentów owoców miękkich

raspberries-1550458_960_720

W związku z trwającym sezonem zbiorów owoców miękkich, producenci powinni zwrócić szczególną uwagę na zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego owoców miękkich na etapie produkcji pierwotnej.

KPODR za Państwowym Powiatowym Inspektoratem Sanitarnym w Nakle nad Notecią podaje do publicznej wiadomości treść wytycznych zawartych w „Strategii nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich” opracowanej przez Państwowy Zakład Higieny Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, do których stosować się powinni wszyscy producenci owoców, w celu zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego owoców miękkich na etapie produkcji pierwotnej.

Pliki do pobrania
Pobierz (Bezpieczeństwo żywności.pdf) Bezpieczeństwo żywności.pdf
Pobierz (Strategia nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich.pdf) Strategia nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich.pdf