ZIELONKA – KISZONKA – MLEKO

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
w Minikowie

zaprasza na konferencję online

ZIELONKA KISZONKA MLEKO

14 grudnia 2021 roku

Kliknij na link by się zarejestrować na konferencję

https://forms.gle/RpJhXeGicdA6AHyH8

 

Na adres mailowy podany w formularzu rejestracyjnym zostanie przesłany na kilka dni przed konferencją link umożliwiający uczestnictwo.

W programie:

10:00 – 10:10

Otwarcie konferencji
dr Ryszard Kamiński
, Dyrektor Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Minikowie

10:10 – 10:20

Przedstawienie wykładowców i tematyki
Prowadzący konferencję: dr hab. Piotr Dorszewski, KPODR w Minikowie

DOBROSTAN

10:20 – 10:50

Długowieczność – najważniejsza cecha funkcjonalna krów
prof. dr hab. inż. Zenon Nogalski
, Katedra Hodowli Bydła i Oceny Mleka, Wydział Bioinżynierii Zwierząt, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olszynie

10:50 – 11:00

Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu
Prowadzący konferencję

TECHNOLOGIA

11:00 – 11:30

Nowoczesne technologie zbioru zielonek na kiszonki a zdrowie krów
prof. dr hab. inż. Cezary Purwin
, Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa, Wydział Bioinżynierii Zwierząt, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olszynie

11:30 – 11:40

Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu
Prowadzący konferencję

11:40 – 11:50

Przerwa

EKONOMIKA

11:50 – 12:20

Aktualna opłacalność produkcji mleka i przewidywania na przyszłość
dr hab. inż. Andrzej Parzonko, prof. SGGW
, Katedra Ekonomiki i Organizacji Przedsiębiorstw, Wydział Ekonomiczny, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

12:20 – 12:30

Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu
Prowadzący konferencję

ŻYWIENIE

12:30 – 13:00

Błędy żywieniowe i ich konsekwencje
mgr inż. Zbigniew Wróblewski, doradca żywieniowy
, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka

13:00 – 13:10

Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu
Prowadzący konferencję

INNOWACJE

13:10 – 13:40

Innowacje w produkcji mleka krowiego surowego, jego przetwórstwie i wprowadzaniu na rynek serów dojrzewających o podwyższonych walorach odżywczych
Przedstawiciel GO EPI Zielone Mleko, realizującej projekt w ramach Działania „Współpraca” PROW 2014-2020, Lider projektu – LGD Sandry Brdy, Chojnice

13:40 – 13:50

Dyskusja i odpowiedzi na pytania zadane podczas czatu
Prowadzący konferencję

13:50 – 14:00

 

 

 

Podsumowanie i zakończenie konferencji
Prowadzący konferencję:dr hab. Piotr Dorszewski, KPODR w Minikowie

 

Kontakt: Piotr Dorszewski
tel.: 52 386 72 19
e-mail:
piotr.dorszewski@kpodr.pl

image_pdfimage_print